Šī gada 17. septembrī Komisijas deputāti tikās ar Apvienotās Karalistes parlamenta Starpparlamentu sadarbības grupas delegāciju, piedaloties arī diviem studentiem no Vācijas - Lindai Hārderei un Tomam Štekelbrukam, kuri šobrīd stažējas Saeimā.

Tikšanās laikā Komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis iepazīstināja viesus ar Komisijas darbu, kā arī tika pārrunāta ģeopolitiskā situācija reģionā un iekšpolitikas aktualitātes.

R. Bergmanis izteica pateicību par Apvienotās Karalistes bruņoto spēku aktīvo iesaisti Baltijas valstu drošības un aizsardzības spēju stiprināšanā norādot, ka cieša sadarbība ar Apvienoto Karalisti ir būtiska Baltijas valstu drošībai un eiroatlantiskajai drošības arhitektūrai kopumā. Latvija īpaši novērtē Apvienotās Karalistes vadošo lomu Apvienoto reaģēšanas spēku (Joint Expeditionary Forces -JEF)  attīstībā politiskajā un operatīvajā līmenī, kas papildina NATO centienus atturēšanas un aizsardzības jomā.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī situācija Ukrainā, vienojoties, ka, neatkarīgi no kara Ukrainā iznākuma, Krievija pārskatāmā nākotnē būs pastāvīgs drauds NATO un Eiropai, kā dēļ ļoti būtiska ir vienota Eiropa. Ukraina nav Krievijas ekspansionistiskās politikas galamērķis, bet tikai pašreizējais redzamākais un brutālākais piemērs tam, ko šī politika ietver. Līdz ar to Ukrainai joprojām ir un būs ļoti vajadzīgs viss iespējamais mūsu atbalsts.

 Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/54002161125/in/photostream/

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas