No šī gada 12. līdz 14.maijam Komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis un Komisijas sekretārs Jānis Skrastiņš piedalījās Ziemeļvalstu un Baltijas jūras valstu aizsardzības komisiju ikgadējā drošības un aizsardzības forumā, kas šogad notika Lietuvā, Palangā.
R. Bergmanis Ziemeļvalstu un Baltijas valstu kolēģus informēja par aizsardzības un drošības prioritātēm Latvijā, kā arī tika pārrunāta NATO reģionālā aizsardzības plāna īstenošana reģionā un kritiskās infrastruktūras aizsardzība Baltijas jūrā.
Uzņemošā valsts sniedza informāciju par Lietuvas enerģētisko neatkarību un valsts robežsardzes lomu kritiskās infrastruktūras aizsardzībā.
Eiropas Parlamenta deputāts un Lietuvas bijušais premjerministrs (2008.-2012.) Andrius Kubilius aktualizēja tēmu - Karš Ukrainā: Ukrainas sakāve izmaksātu nesalīdzināmi dārgāk nekā tās uzvarai nepieciešamā nauda, kuras kontekstā Ziemeļvalstu un Baltijas jūras valstu aizsardzības komisiju pārstāvji diskutēja par aktualitātēm Ukrainā, sniegto un vēl nepieciešamo atbalstu Ukrainai tās cīņā pret agresorvalsti, kā arī šī kara nozīmi un lomu Eiropas Savienības un NATO mērogā.

Fofo: Lietuvos Respublikos Seimas