Otrdienas, 19. janvāra, sēdē Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija atbalstīja un nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā likumprojektus Grozījums Ieroču aprites likumā” (756/Lp13), “Grozījumi Ieslodzījuma vietu pārvaldes likumā” (786/Lp13), “Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā” (855/Lp13), “Grozījumi Šengenas informācijas sistēmas darbības likumā” (869/Lp13). Vienlaikus komisija lēma atlikt likumprojekta “Grozījumi Apsardzes darbības likumā” (541/Lp13) izskatīšanu.

 

Likumprojekts “Grozījums Ieroču aprites likumā” (756/Lp13) 2. lasījumā komisijā tika atbalstīts bez jauniem saņemtiem priekšlikumiem. Likumprojektā “Grozījumi Ieslodzījuma vietu pārvaldes likumā” (786/Lp13) komisijā tika atbalstīti divi Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumi un viens Tieslietu ministrijas precizējošs priekšlikums.

Likumprojektu “Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā” (855/Lp13) izstrādājusi Tieslietu ministrija un tā galvenie bloki paredz videosaziņas iespēju paplašināšanu dažādām mērķa grupām, tajā skaitā, vājdzirdīgiem un nedzirdīgiem ieslodzītajiem, notiesātā tiesības saņemt un izmantot palīglīdzekli augstākās izglītības apguvei, regulējuma pilnveidi attiecībā uz notiesātā naudas apriti, izmaiņas saistībā ar uz mūžu notiesāto regulējumu, elektroniskās uzraudzības nosacījumu un piespiedu darba regulējuma precizējumus, kā arī veikti redakcionāla un precizējoša rakstura grozījumi.

Likumprojektu “Grozījumi Šengenas informācijas sistēmas darbības likumā” (869/Lp13) izstrādājusi Iekšlietu ministrija un tas izstrādāts saistībā ar trīs jaunu Eiropas Parlamenta un Padomes  regulu pieņemšanu, paredzot grozījumus, ar kuriem tiks īstenota daļa no regulu normām.

Vienlaikus komisija nolēma atlikt likumprojekta “Grozījumi Apsardzes darbības likumā” (541/Lp13) izskatīšanu, plānojot pie likumprojekta izskatīšanas atgriezties šā gada februārī vai martā.