Komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis un komisijas deputāts Atis Švinka šī gada 1. un 2. oktobrī Madridē piedalījās starpparlamentārajā konferencē par Eiropas Savienības kopējo ārpolitiku, drošības politiku un aizsardzības politiku

Konferences ietvaros tika runāts par tādām tēmām kā Krievijas radītie draudi: iebrukums Ukrainā un globālās sekas, kā arī  Eiropas aizsardzība un izaicinājumi kopējai drošības un aizsardzības politikai.

Konferences galvenais mērķis ir analizēt un diskutēt par Eiropas Savienības kopējo ārpolitiku, drošības politiku un aizsardzības politiku, meklējot veidus, kā uzlabot sadarbību un efektivitāti šajās jomās.

Priekšsēdētājs Bergmanis uzsver, ka dalība šajā konferencē sniedz lielisku iespēju sadzirdēt citu Eiropas valstu parlamentu deputātu viedokļus, meklējot kopīgu redzējumu par Eiropas Savienības drošības un aizsardzības nākotni, tādējādi nodrošinot mieru un stabilitāti reģionā.

Latvijas delegācija turpinās aktīvi iesaistīsies šādās starptautiskajās iniciatīvās, lai stiprinātu Eiropas drošību un veicinātu sadarbību starp valstīm šajā stratēģiski svarīgajā jomā.

Starpparlamentārās konferences par Eiropas Savienības kopējo ārpolitiku, drošības politiku un aizsardzības politiku tiek rīkotas regulāri un to nodrošina prezidējošā valsts ES Padomē.

Latvija šādu konferenci rīkos 2028. gadā Latvijas prezidentūras ES Padomē ietvaros.