Š.g. 22. augustā Saeimas komisijas deputāti tikās ar Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas Nacionālās aizsardzības komitejas pārstāvjiem, kuri ieradās vizītē Latvijā ar mērķi apmeklēt Latviju, Igauniju, Poliju un Apvienoto Karalisti, lai veiktu pētījumu par apdraudējumiem, kas ietekmē Kanādu un Kanādas bruņoto spēku operatīvo gatavību tos pārvarēt.

Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas ārpolitikas un iekšpolitikas aktualitātes, reģionālās drošības aspekti, īpašu uzmanību pievēršot notikumiem Ukrainā, kā arī situācijai uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

R. Bergmanis izteica pateicību Kanādas delegācijai par Kanādas vadītās daudznacionālās paplašinātās klātbūtnes (enhanced /forward Presence) kaujas grupas vadību, kā arī apņēmību paplašināt militāro klātbūtni Latvijā, īstenojot kaujas spējīgas brigādes izveidi.

Kanādas pārstāvji izteica pateicību par Latvijas kā uzņemošās valsts profesionalitāti un viesmīlību, kā arī pauda atbalstu turpmākai produktīvai un konstruktīvai sadarbībai, vairojot kopējo drošību Eiroatlantiskajā telpā.

saite uz fotogaleriju