Otrdien, 6.oktobrī, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti izbraukuma sēdes ietvaros apmeklēja Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centru, kur iepazinās ar centra darbības aktualitātēm.

Iepazīstoties ar Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centra izveidi un darbu, komisijas deputāti atzinīgi novērtēja Jelgavas pašvaldības paveikto, par veiksmīgām atzīstot pašvaldības spējas nodrošināt iedzīvotājiem vispārēju savas kompetences realizāciju, ar mūsdienu tehnoloģiskajām iespējām koordinējot un pārvaldot pilsētas izaicinājumus. Vienlaikus komisija atzina, ka šāda centra izveide uzskatāma par ieguldījumu kopējā sabiedrības kārtības uzturēšanā, kā arī norādīja, ka Jelgavas operatīvās informācijas centra pieredzi būtu vērts ņemt vērā arī citu pašvaldību un valsts mēroga līdzīgu centru izveidē.

Jelgavas pašvaldības operatīvās vadības centrā, piesaistot Eiropas Savienības finansējumu avotus, radīta mūsdienu tehnoloģiskajām prasībām atbilstoša informācijas un koordinācijas sistēma, kas dod augstas reaģēšanas spējas, sekmējot iedzīvotāju iesaisti un nodrošinot pilnu pakalpojumu klāstu, kas noderīgi arī sabiedriskās kārtības nodrošināšanā. Izmantojot visaptverošus informācijas apmaiņas mehānismus, tiek nodrošināta koordinēta informācijas aprite starp pilsētas iedzīvotājiem, valsts un pašvaldības iestādēm, operatīvajiem dienestiem, uzņēmumiem un kritiskās infrastruktūras īpašniekiem vai tiesiskajiem valdītājiem.