Savā š.g. 13. decembra sēdē komisija pārskatīja nepieciešamību turpināt tos 13. Saeimas likumprojektus, kuri bija pieņemti pirmajā lasījumā, bet dažādu iemeslu dēļ nebija pieņemti 13. Saeimas pilnvaru laikā.

Komisija par turpināmiem atzina jauno Imigrācijas likuma projektu, kā arī Savienības pilsoņu un viņu ģimenes locekļu ieceļošanas un uzturēšanās Latvijas Republikā likuma projektu, arī 11 likumprojektu paketi, kurā ietilpst Valsts aizsardzības dienesta likuma projekts un grozījumi saistītajos likumos. Paredzēts turpināt arī Civilām vajadzībām paredzēto sprāgstvielu aprites likuma grozījumus, ar kuriem paredzēta spridzināšanas darbu saskaņošanas procedūras pilnveide.

Lūgumu turpināt minēto likumprojektu izskatīšanu uztur arī Ministru kabinets un to izskatīšana iekļauta jau š.g. 15. decembra Saeimas sēdē. Komisija noteikusi jaunus priekšlikumu iesniegšanas termiņus, tie ir 16. janvāris Imigrācijas likuma paketei, 10. janvāris Valsts aizsardzības dienesta likuma paketei, un piecas dienas sprāgstvielu aprites projektam.

Atbilstoši Saeimas kārtības ruļļa 39. pantam šie likumprojekti tiks uzskatīti par pieņemtiem pirmajā lasījumā un komisija ar tiem turpinās darbu uz otro un trešo lasījumu, tā kā neviens no tiem netika atzīts par steidzamu.