Otrdienas, 27. aprīļa, sēdē Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija nolēma atbalstīt un virzīt izskatīšanai Saeimā 3. lasījumā likumprojektus “Grozījumi Apsardzes darbības likumā” (541/Lp13), “Grozījumi Latvijas Republikas Zemessardzes likumā” (784/Lp13), “Grozījumi Ieslodzījuma vietu pārvaldes likumā” (786/Lp13) un “Grozījums Ieroču aprites likumā” (756/Lp13).

 

Likumprojektā “Grozījumi Apsardzes darbības likumā” (541/Lp13) atbalstīti kopumā 17 Saeimas Juridiskā biroja un Iekšlietu ministrijas priekšlikumi, un tas tika izskatīts komisijas 20. un 27. aprīļa sēdēs.

Likumprojektā “Grozījumi Latvijas Republikas Zemessardzes likumā” (784/Lp13) komisijā atbalstīti trīs Saeimas Juridiskā biroja precizējoši priekšlikumi.

Savukārt likumprojektā “Grozījumi Ieslodzījuma vietu pārvaldes likumā” (786/Lp13) atbalstīti Tieslietu ministrijas priekšlikumi, kas salāgo likumā lietotos jēdzienus ar Ieroču aprites likumā lietotajiem, paredz Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām tiesības un pienākumus Ministru kabineta noteiktajā kārtībā ieslodzījuma vietā apsekot personas, lai konstatētu, vai tās ir lietojušas alkoholu, narkotiskas vai citas apreibinošas vielas. Iekļaujot komisijas priekšlikumā, atbalstīts Tieslietu ministrijas priekšlikums, kas precizē terminu lietojumu, kā arī priekšlikums, kas papildina pārejas noteikumus saistībā ar Ministru kabineta noteikumu piemērošanu.

Likumprojekts “Grozījums Ieroču aprites likumā” (756/Lp13) komisijā atbalstīts bez jauniem saņemtiem priekšlikumiem.