Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti A.Blumbergs un I.Klementjevs šā gada 1. un 2. februārī piedalījās astotajā  Eiropol kopējas parlamentārās uzraudzības grupas sanāksmē, kas norisinājās Portugāles prezidentūras Eiropas Savienības Padomē parlamentārās dimensijas ietvaros.

 

Sanāksmē tika pārrunātas Eiropol aktivitātes periodā no 2020. gada septembra līdz 2021. gada februārim, jautājumi par kibernoziegumiem un digitālo noturību, galvenie pasākumi Eiropola pilnvaru pārskatīšanai un stiprināšanai, kā arī COVID-19 ietekme uz Eiropas Savienības iekšējo drošību – policijas sadarbības loma. Tajā piedalījās Eiropas Savienības valstu parlamentu un Eiropas Parlamenta pārstāvji, Eiropol pārstāvji, Eiropas Datu aizsardzības uzraudzītājs, Portugāles Ģenerālprokuratūras Kibernoziegumu biroja pārstāvis, Eiropas Savienības iekšlietu komisāre, Portugāles valdības pārstāvji, kā arī Itālijas sabiedriskās drošības ģenerāldirektora vietnieks un COVID-19 policijas priekšnieku darba grupas līdzpriekšsēdētājs.

Eiropol kopējās parlamentārās uzraudzības grupas sanāksmes norisinās divas reizes gadā – pirmajā pusgadā tās dalībvalsts parlamentā, kura ir prezidentūra Eiropas Savienības Padomē un otrajā pusgadā Eiropas Parlamentā. Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ šoreiz sanāksme norisinājās videokonferences formātā.

8. Eiropol kopējās parlamentārās uzraudzības grupas sanāksme.