Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisija un Stratēģiskās komunikācijas apakškomisija 10.novembrī kopējā sēdē pārrunāja jautājumu par reliģijas lomu visaptverošas valsts aizsardzības sistēmā un sabiedrības noturības stiprināšanā.

 

Sēdē piedaloties četru konfesiju bīskapiem, kā arī Rīgas sinagogas rabīnam, tika pārrunāta reliģijas loma, īpaši dažādās krīzes situācijās un ārkārtējās situācijas laikā, emocionālais un garīgais atbalsts, ko tā var sniegt sabiedrībai, būtiskākie izaicinājumi, kā arī iesaiste, valstī būvējot visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu.

Apakškomisiju deputāti uzsvēra un pozitīvi vērtēja baznīcas iesaisti komunikācijā ar sabiedrību, skaidrojot Covid-19 ierobežojumus ne vien draudzes, bet plašākā ietvarā. Vienlaikus sēdē tika pārspriesti jautājumi par baznīcas lomu stratēģiskās komunikācijas, drošības un informatīvās drošības jautājumos, reliģisku iemeslu izmantošanu argumentācijā, atsakoties lietot sejas maskas, kā arī iesaisti palīdzības sniegšanā, tajā skaitā sejas masku izdalē trūcīgajiem iedzīvotājiem.

Apakškomisiju priekšsēdētāji R.Bergmanis un A.Latkovskis pateicās uzaicinātajiem reliģisko organizāciju pārstāvjiem par viņu iesaisti, sniedzot palīdzību sabiedrībai un valstij, norādot, ka nākotnē šo diskusiju būtu vērtīgi turpināt, plašāk apspriežot jautājumu loku par baznīcas lomu sabiedrībā.