Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdienas, 20. oktobra, sēdē izskatīja budžeta pieprasījumu Tieslietu ministrijas budžeta programmā nākamajam plānošanas periodam attiecībā uz komisijas kompetencē esošajiem jautājumiem.

 

Komisijas deputāti iepazinās ar Tieslietu ministrijas, Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts probācijas dienesta prezentāciju par budžeta programmā plānoto finansējumu 2021. gadam un vidēja termiņa budžeta ietvaram, kā arī valsts budžeta līdzekļu izlietojumu 2020. gadā un pārrunāja tieslietu resora budžeta pieaugumu un plānotos tēriņus. Tāpat deputāti un uzaicinātie eksperti pārsprieda jautājumu par iestāžu rezultatīvajiem rādītājiem un kadru mainību tajās, tieslietu sistēmas stiprināšanu ar Eiropas Savienības atjaunošanas fonda palīdzību un prioritārajiem projektiem tajā, kā arī tehnoloģisko risinājumu aspektu darba organizācijas plānošanā.

Vienlaikus komisija sēdē nolēma Stratēģiskās komunikācijas apakškomisijā papildus apstiprinātajam sastāvam iekļaut deputāti Lindu Medni.