Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija savā otrdienas, 15.septembra, sēdē izskatīja Aizsardzības ministrijas izstrādāto ziņojumu par aizsardzības industrijas attīstību un šajā sakarā nepieciešamajiem likumdošanas uzlabojumiem. Tāpat komisija 2.lasījumā izskatīja un atbalstīja likumprojektus “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” (692/Lp13), “Grozījumi likumā “Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli”” (690/Lp13), “Grozījumi Mobilizācijas likumā” (691/Lp13).

 

Prezentējot ziņojumu par aizsardzības industrijas attīstību, Aizsardzības ministrijas pārstāvji komisiju iepazīstināja ar detalizētu pārskatu par līdzšinējo situāciju aizsardzības nozares un nacionālās industrijas partnerības nostiprināšanā un analīzi par esošo tiesisko regulējumu un identificētajiem nepieciešamajiem papildinājumiem. Piedāvātās regulējuma izmaiņas tika atbalstītas ar aizsardzības ministra iesniegto priekšlikumu likumprojektā “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” (692/Lp13), vienlaikus komisijai aicinot Aizsardzības ministriju iesniegt arī piedāvātos grozījumus Aizsardzības un drošības jomas iepirkumu likumā.

Likumprojektam “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” (692/Lp13) komisijā tika izskatīti un atbalstīti kopumā pieci priekšlikumi, ko iesniegušas Finanšu ministrija, Aizsardzības ministrija un Saeimas Juridiskais birojs. Likumprojektam “Grozījumi likumā “Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli”” (690/Lp13) tika izskatīti un atbalstīti divi Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumi, savukārt likumprojektam “Grozījumi Mobilizācijas likumā” (691/Lp13) tika izskatīti un atbalstīti divi Aizsardzības ministrijas iesniegti priekšlikumi.