Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija divās ceturtdienas, 2. aprīļa, sēdēs izskatīja un nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā vairākus likumprojektus, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju.

 

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli”” (Nr.636/Lp13) paredz paplašināt Ministru kabineta pilnvaras lēmumu pieņemšanā par ārkārtējās situācijas pagarināšanu, nosakot Ministru kabinetam tiesības pagarināt izsludināto ārkārtējo situāciju vairāk nekā vienu reizi.

Likumprojekts Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (Nr. 633/Lp13) paredz naudas soda par epidemioloģisko prasību neievērošanu un ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu palielināšanu; nosaka administratīvo atbildību par dīkstāves pabalsta saņemšanas prasību pārkāpšanu; tāpat tiek noteikta administratīvā atbildība par informācijas nesniegšanu saistībā ar infekcijas slimības izplatību izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā par to, ka persona ir inficējusies ar attiecīgo infekcijas slimību, ir bijusi kontaktā ar inficētu personu vai ir bijusi infekcijas slimības perēklī, ja personai šāda informācija tiek pieprasīta.

 

Likumprojekts “Likums par iestāžu darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību” (Nr.632/Lp13) nosaka iestāžu darbību, tiesības un pienākumus, kā arī privātpersonu tiesības un pienākumus valsts apdraudējuma un tā seku novēršanai un pārvarēšanai saistībā ar COVID – 19 izplatību.  

Visi likumprojekti tika izskatīti un atbalstīti Saeimas 2. un 3. aprīļa ārkārtas sēdēs.