Otrdienas, 3. marta, sēdē Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija izskatīja un atbalstīja likumprojektus “Grozījumi Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumā” (588/Lp13), “Grozījumi Apsardzes darbības likumā” (508/Lp13), “Grozījumi Apsardzes darbības likumā” (541/Lp13) un “Grozījumi Fizisko personu reģistra likumā” (523/Lp13).

 

Likumprojekts “Grozījumi Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumā” (588/Lp13) iesniegts atbilstoši nozaru administratīvo pārkāpumu kodifikācijas sistēmas ieviešanai, un tas paredz konkretizēt speciālās atļaujas (licences) darbības apturēšanas regulējumu un papildināt likumu ar jaunu nodaļu par administratīvo atbildību pirotehnisko izstrādājumu aprites jomā un kompetenci sodu piemērošanā. Likumprojekts komisijā tika konceptuāli atbalstīts 1.lasījumā.

Likumprojektā “Grozījumi Apsardzes darbības likumā” (508/Lp13) tika izskatīti un atbalstīti divi precizējoši Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstot Iekšlietu ministrijas un Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumus, 2.lasījumā tika atbalstīts likumprojekts “Grozījumi Apsardzes darbības likumā” (541/Lp13). Vienlaikus deputāti vienojās par nepieciešamību uz likumprojekta 3.lasījumu precizēt vairākus likumā ietvertos formulējumus.

Atbalstot Iekšlietu ministra tehniska rakstura priekšlikumus, kas nepieciešami, lai pilnveidotu esošo regulējumu atbilstoši veiktajiem grozījumiem Zemesgrāmatu likumā, un pārejas noteikumus precizējošus priekšlikumus saistībā ar ziņu iekļaušanu Fizisko personu reģistrā, komisijā 2.lasījumā atbalstīts likumprojekts “Grozījumi Fizisko personu reģistra likumā” (523/Lp13).

Grozījumi Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumā (588/Lp13) 

Grozījumi Apsardzes darbības likumā (508/Lp13)

Grozījumi Apsardzes darbības likumā (541/Lp13)

Grozījumi Fizisko personu reģistra likumā (523/Lp13)