Otrdienas, 25. februāra, sēdē Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija izskatīja un atbalstīja likumprojektus “Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā” (34/Lp13), “Valsts robežsardzes likums” (490/Lp13) un “Grozījumi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā” (489/Lp13) 2.lasījumam.

Likumprojektā “Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā”, atbalstot deputāta Jura Rancāna iesniegto priekšlikumu, tika nolemts nepaplašināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja tiesības, kas atbilstoši likumā noteiktajām funkcijām ļautu personas datu apstrādi veikt, par to neinformējot datu subjektu un ierobežojot tā piekļuves tiesības šai informācijai. Vienlaikus deputāti vienojās par nepieciešamību uz likumprojekta 3.lasījumu precizēt jautājumu par atvaļināšanās kārtību izdienas pensijas vecuma sasniegšana gadījumā.

Atbalstot iekšlietu ministra priekšlikumus, kas ietver tehniskus precizējumus, aktualizē Frontex regulas ieviešanu un salāgo robežsarga pienākumus ar uzdevumiem, komisija 2. lasījumam atbalstīja Valsts robežsardzes likumu. Likumprojektā “Grozījumi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā” tika atbalstīti precizējoši iekšlietu ministra un Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumi par robežsarga zvēresta došanas kārtību.