Foto: Ernests Dinka, Saeima

Atzīmējot Lāčplēša dienu, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns un komisijas deputāti piedalās šai dienai veltītajos atceres pasākumos. Jau no rīta deputāti apmeklēja ekumenisko dievkalpojumu, kas notika Rīgas Doma baznīcā, piedalījās svinīgā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa un vainagu nolikšanas ceremonijā Brāļu kapos.

 

Savukārt dienas pasākumu noslēgumā līdz ar svecīšu nolikšanu Krastmalā, plkst. 19.30 notiks Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde un tautas gājiens, kas sāksies 11. novembra krastmalā, bet noslēgsies pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas.

Tieši šogad aprit 100 gadi, kopš 1919. gada 11. novembrī pēc grūtām cīņām pret skaitliski pārāko un labāk bruņoto Bermonta karaspēku, latviešu karavīri atbrīvoja Rīgu un guva vēsturisku uzvaru Latvijas brīvības cīņās. Tik tikko bija dibināta Latvijas valsts, taču tās ceļš uz brīvību vēl tika bruģēts un nebūt nebija vienkāršs.

Šodien mēs varam būt pateicīgi tiem, kuri nesavtīgi cīnījās par mūsu valsti, pieminēt un godāt drosmīgos Latvijas brīvības cīnītājus, jo tieši šo kareivju ticība jaunizveidotajai valstij, cīņasspars un varonība ļāva Latvijai kļūt neatkarīgai. 

 

Sveicam Lāčplēša dienā un novēlam patriotiskām sajūtām piepildītu dienu!