Foto: Ieva Ābele, Saeima

Aizvadīta Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sadarbībā ar biedrību “Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) un Valsts kanceleju ar OGP atbalstu rīkotā starptautiskā tiešsaistes konference “Ceļā uz interešu aizstāvības tiesisko regulējumu Latvijā”. Tajā pārrunāti jautājumi par interešu aizstāvības tiesiskā regulējuma izstrādi Latvijā, dažādu Eiropas valstu pieredzi un praksi regulējuma izstrādē, pieņemšanā un ieviešanā, kā arī Atvērtās pārvaldības partnerības (OGP) lomu.

Atklājot konferenci, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns pateicās visiem, kas piedalās regulējuma izstrādē un norādīja, ka pašlaik pandēmija ir piebremzējusi pagājušajā gadā darba grupas sanāksmēs un sēdēs strādājot pie lobēšanas regulējuma izvirzītos ambiciozos mērķus. Tomēr pandēmija nav apturējusi politisko gribu izstrādāt šo regulējumu līdz galam un nākamajā sesijā to skatīt vismaz pirmajā lasījumā.

Darba grupas lobēšanas atklātības likuma izstrādei vadītāja Inese Voika, konferencei noslēdzoties, pauda secinājumu, ka situācija ir nobriedusi, lai likumu pieņemtu un atrastu labākos risinājumus, jo tā izstrādē ir iespēja līdzdarboties valsts pārvaldei, sabiedriskajām organizācijām un uzņēmumu pārstāvjiem, kas ļauj interešu aizstāvības jautājumu apskatīt daudzpusīgi.

Konferencē pārrunātie jautājumi un gūtie secinājumi tiks izmantoti darba grupas lobēšanas atklātības likumprojekta izstrādei tālākā darbā.

Pielikumā: konferences programma. Konferences ierakstu iespējams noskatīties biedrības "Sabiedrība par atklātību – Delna" mājas lapā.

Komisijas tālrunis:

67087275

Saziņas e-pasts - aizsardzibas.komisija@saeima.lv