“13.Saeimas pilnvaru laiks ir bijis globālo krīžu un strauju ģeopolitisko pārmaiņu laiks. Par spīti notikumu straujai dinamikai un iepriekš nepieredzētiem izaicinājumiem Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ir spējusi būt pragmatiska un konstruktīva, pieņemot krīzes risinājumu likumdošanu gan Covid-19 pandēmijas laikā, gan Baltkrievijas hibrīda apdraudējuma laikā, gan arī pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, pieņemot ne vien Valsts aizsardzībai nepieciešamos likumu grozījumus, bet arī nodrošinot Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumdošanu.
Būtiski, ka šādos paaugstinātas sarežģītības un slodzes apstākļos Komisijai izdevās izstrādāt un novirzīt visos 3 lasījumos arī Interešu pārstāvības atklātības likumu.
Gribu teikt milzīgu paldies visiem kolēģiem deputātiem, komisijas konsultantiem, Juridiskajam birojam, ministriju un iestāžu pārstāvjiem par kopīgu darbu un gūto pieredzi likumdošanas procesā. Man patiešām bija gods ar jums strādāt kopā, kalpojot mūsu valstij”. Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns.

Foto: Ieva Ābele