Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šā gada 16. marta sēdē iepazinās ar Valsts robežsardzes 2021. gada darbības rezultātiem, prioritātēm un izaicinājumiem šajā gadā.

Komisijai tās prezentēja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Izvērtējot robežsardzes pagājušā gada darba rezultātus, komisijas deputāti un Valsts robežsardzes priekšnieks pārrunāja jautājumus saistībā ar tehnisko nodrošinājumu robežsardzē, aktuālo situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, informējot, ka 2021. gadā par nelikumīgu «zaļās» robežas šķērsošanu kopā aizturētas 458 personas (no tiem 455 trešo valstu pilsoņi). Komisija arī tika informēta par to kā robežsardzei ir veicies ar kontrabandas novēršanu. Kā arī Valsts robežsardzes priekšnieks informēja par to kāda ieinteresēt jauniešus doties uz Valsts robežsardzes koledžu.

Valsts robežsardzes prioritātes minot - realizēt iepirkumu modernizēta ikdienas formas tērpa izgatavošanai, nodrošināt robežsargu grupu apmaiņu ar Polijas Republikas Valsts robežsardzi, nodrošināt sagatavošanās pasākumus 2023. gada Šengenas novērtēšanai Latvijas Republikā, turpināt attīstīt VRS savietojamības un savstarpējas iesaistes procedūras ar NBS, kā arī materiāltehnisko līdzekļu iegādi VRS vajadzībām.