Otrdien, 16. februārī, Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisija pārrunāja Rīgas pilsētas lomu un uzdevumus visaptverošas valsts aizsardzības sistēmā.

 

Uzsverot galvaspilsētas nozīmi valsts funkcionēšanā, tika pārrunāts līdz šim paveiktais un plānotie nākamie soļi saistībā ar Rīgas uzdevumiem visaptverošas valsts aizsardzības sistēmā. Tika pārspriesti jautājumi par resursu pieejamību Rīgas pilsētas Civilās aizsardzības plāna realizācijā, valsts aizsardzības mācības iekļaušanu Rīgas skolu izglītības programmās. Uzsverot Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centra veiksmīgo piemēru, tika diskutēts par pieredzi, ko Rīgai no šāda centra darbības būtu iespējams mācīties un kādi būtu labākie nākotnes risinājumi.

Vienlaikus diskusijās tika aktualizēts arī jautājums par pašvaldības policistu iesaukšanu Nacionālo bruņoto spēku pakļautībā mobilizācijas gadījumā. Jānorāda, ka šis jautājums jau tiek risināts Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā iesniegtajā likumprojektā “Grozījumi Mobilizācijas likumā” (691/Lp13).