Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija pirmdien, 9.novembrī, izskatīja un atbalstīja Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojumu Nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”.

 

Komisijas sēdē klātesot ministriju pārstāvjiem un atbildīgo iestāžu ekspertiem tika pārrunāti jautājumi par ekonomikas atbalsta pasākumiem, tai skaitā, dīkstāves pabalstiem un iespējamajiem kompensācijas mehānismiem, akcentēta komunikācijas nozīme un nepieciešamība sabiedrībai skaidrot pieņemtos ierobežojumus un to ietekmi, kā arī apspriesta atsevišķu pakalpojumu, piemēram, skaistumkopšanas un sabiedriskās ēdināšanas, ierobežošana, diskutējot par aizlieguma potenciālo ietekmi gan uz epidemioloģisko situāciju, gan ekonomiku. Tāpat tika apspriesti noteiktie cilvēku skaita ierobežojumi, kritēriji un riski, pēc kuriem šie ierobežojumi tiek noteikti, kā arī tādi jautājumi, kā par Covid-19 pasākumu ieviešanu atbildīgo personu noteikšana darbavietā un rīkojumā noteiktā Nacionālo bruņoto spēku atbalsta sniegšana. Vienlaikus tika pārrunāta normatīvo aktu Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības jomā darbība ārkārtējās situācijas laikā.

 

Pēc aktuālo jautājumu pārrunāšanas ar ministriju pārstāvjiem un uzaicinātajiem ekspertiem, komisijas deputāti atbalstīja Ministru kabineta 2020. gada 6.novembra rīkojumu Nr.655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”. Vienlaikus deputāti uzsvēra nepieciešamību pirms rīkojuma izskatīšanas Saeimas sēdē iepazīties ar izvērstu skaidrojumu par Ministru kabineta plānotajiem ekonomikas atbalsta pasākumiem.