Trešdien, 4. novembrī, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija iepazinās ar Aizsardzības ministrijas budžeta programmā plānoto finansējumu 2021. gadam un vidēja termiņa budžeta ietvaram, kā arī valsts budžeta līdzekļu izlietojumu 2020. gadā.

 

Izvērtējot Aizsardzības ministrijas iepriekšējā gada budžeta izlietojumu, kā arī plānoto finansējumu 2021. gadam, deputāti un aizsardzības ministrijas pārstāvji apsprieda jautājumus par Nacionālo bruņoto spēku attīstības plānu, krasta apsardzes darbības attīstību, Latvijas kontingentu Afganistānā, Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra plānoto sadalīšanu, personāla pieauguma aspektiem, kā arī valsts aizsardzības projektu realizāciju. Vienlaikus tika aktualizēti jautājumi par Latvijas pretgaisa aizsardzības spējām, izceļot dronu izmantošanu un ar tiem saistītās iespējas un riskus, kā arī iespējamo Covid-19 izplatības ietekmi uz aizsardzības jomas darbību nākotnē.

Tāpat komisijas deputāti aicināja Aizsardzības ministriju plašāk iesaistītites skaidrošanas darbā, tostarp armijas un bruņoto spēku popularizēšanā, izmantojot reģionālos medijus, lai veicinātu valstij nelojālu spēku, kuri izplata dezinformāciju, tai skaitā, arī par bruņoto spēku darbību, atspēkošanu.