Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdienas, 21. oktobra, sēdē izskatīja Iekšlietu ministrijas budžeta programmā plānoto finansējumu 2021. gadam un vidēja termiņa budžeta ietvaram, kā arī valsts budžeta līdzekļu izlietojumu 2020. gadā.

Iepazīstoties ar Iekšlietu ministrijas 2021. gada budžeta pieprasījumu un prioritātēm, kā arī 2020. gada budžeta izpildi, deputāti un iekšlietu ministrs S.Ģirģens pārrunāja virkni ar budžeta projektu saistīto aktualitāšu, tai skaitā, budžeta samazinājumu, kas saistīts ar ilgtermiņa saistību izbeigšanos konkrētos projektos, izglītības jautājumu risināšanu iekšlietu resorā, situāciju saistībā ar līdzekļiem robežas izbūvei, kā arī plānoto atbalstu E-lietas projekta ieviešanai. Tāpat tika pārrunāta Civilās aizsardzības Operatīvās vadības centra izveides iespēja, nozīmība un tam nepieciešamais finansējums, iekšlietu resora telpu nodrošinājums un risinājumi izdevumu optimizācijā, kā arī atvēlētais finansējums valsts materiālajām rezervēm un to uzkrāšanai. 

Ņemot vērā Iekšlietu ministrijas budžeta pieprasījumā pastāvošo problemātiku, komisijas priekšsēdētājs atzina, ka ir saskatāma nelīdzsvarotība starp ārējās un iekšējās drošības finansējumu, un tam nepieciešams rast risinājumu. Savukārt jautājumā par robežpiemaksām nepieciešamajiem līdzekļiem, Iekšlietu ministrija tika aicināta sagatavot un tuvākajā laikā iesūtīt komisijai aprēķinu par nepieciešamo finansējumu tiem Valsts robežsardzes darbiniekiem, kas strādā uz robežas un uz darbu ikdienā mēro lielus attālumus. 

Vienlaikus deputāti un ministrs pārsprieda arī jautājumu par jaunā Valsts policijas priekšnieka iecelšanu, iezīmējot policijas priekšnieka un komisijas tikšanos pēc iecelšanas amatā, un turpmākajiem sadarbības plāniem.