Otrdienas, 2.jūnija, sēdē Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija atbalstīja un nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā likumprojektus “Militārās disciplināratbildības likums” (662/Lp13), “Grozījumi Latvijas Republikas Zemessardzes likumā” (663/lp13), “Grozījumi Militārā dienesta likumā” (664/Lp13), “Grozījumi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā” (595/Lp13). Komisija atbalstīja arī likumprojektu “Grozījumi Prokuratūras likumā” un nolēma virzīt to izskatīšanai Saeimā kā komisijas iniciatīvu Saeimas Kārtības ruļļa 79. panta kārtībā.

 

Likumprojekts “Militārās disciplināratbildības likums” (662/Lp13) tika izskatīts 2.lasījumam, tajā atbalstot četrpadsmit aizsardzības ministra iesniegtos priekšlikumus, kas paredz redakcionāla rakstura grozījumus, atteikšanos no neaktuālām normām un termiņu precizēšanu.

Likumprojektos “Grozījumi Latvijas Republikas Zemessardzes likumā” (663/lp13) un “Grozījumi Militārā dienesta likumā” (664/Lp13) otrajam lasījumam tika atbalstīti Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumi, kas precizē karavīra formas tērpa valkāšanas noteikumus.

Likumprojekts “Grozījumi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā” (595/Lp13) precizē atvaļināšanas pamatu un papildina nosacījumus saistībā ar amatpersonas atvaļināšanu darbnespējas laikā. Likumprojekts komisijā tika konceptuāli atbalstīts un virzīts izskatīšanai Saeimas sēdē 1. lasījumā.

Tāpat komisija izskatīja Ģenerālprokuratūras iesniegtos grozījumus “Prokuratūras likumā”, kas skar imunitātes atcelšanu prokuroriem saistībā ar izdarītajiem pārkāpumiem. Grozījumi nepieciešami, lai tiesu varas amatpersonām (tiesnešiem un prokuroriem) būtu vienveidīgs normatīvais regulējums par imunitātes atcelšanu saistībā ar izdarītajiem administratīvajiem pārkāpumiem. Komisija minētos grozījumus atbalstīja un nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā kā komisijas iniciatīvu Saeimas Kārtības ruļļa 79. panta kārtībā.