Foto: Ieva Ābele, Saeima

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šā gada 4. februāra sēdē iepazinās ar Valsts policijas 2019. gada darbības rezultātiem un prioritātēm 2020. gadam. Komisijai tās prezentēja Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis, kurš ar šā gada 10. februāri amatu atstās pēc gandrīz 40 gadu ilga dienesta.

 

Uzklausot policijas pagājušā gada darba rezultātus, deputāti iezīmēja nepieciešamību pārskatīt Policijas koledžas nākotni augstskolu iekšējās pārvaldības modeļa maiņas reformas kontekstā, uzsverot izglītības iestādes būtisko lomu un profesijas prestiža nozīmi jaunu speciālistu piesaistē un sagatavošanā. Tāpat tika aktualizēti jautājumi par 112 zvanu platformas efektivitāti un modernizāciju un iecerēto policijas reformu.

Komisijas deputāti pateicās I.Ķuzim par veiksmīgo ilggadējo sadarbību un viņa sniegto nozīmīgo ieguldījumu Valsts policijas darbībā un attīstībā.

Vienlaikus komisijas sēdē tika atkārtoti skatīti likumprojekti “Grozījums Imigrācijas likumā” (542/Lp13) un “Grozījumi Patvēruma likumā” (543/Lp13), lemjot atlikt to izskatīšanu līdz papildus datu saņemšanai, kā arī citu valstu pieredzes apkopošanai.