Foto: Ieva Ābele, Saeima

Piektdien, 18. oktobrī, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns un deputāts Raimonds Bergmanis tikās ar Slovākijas valdības un Slovākijas vēstniecības Latvijā pārstāvju delegāciju, lai pārrunātu abu valstu pieredzi un sadarbības aktualitātes.

Tikšanās laikā tika pārspriesta parlamenta un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sadarbība, iezīmējot līdzvērtīgu iestāžu darbību Slovākijā, kā arī partiju finansēšanas jautājums, tā pastāvošais regulējums un aktualitātes Slovākijā un Latvijā.

Apspriežot Slovākijas un citu valstu pieredzi, tika diskutēts par lobēšanas regulējuma jautājumu, kas ir būtisks Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas darba plānā – pie tā šonedēļ sāka strādāt komisijas izveidotā darba grupa.

Abu valstu pārstāvji pārrunāja arī Slovākijas karavīru dalību NATO kaujas grupā Latvijā un tās nozīmīgumu – sākot ar 2018. gada 1. jūliju, Slovākija ir pievienojusies NATO kaujas grupai Latvijā ar 152 vīru lielu vienību.

Slovākijas valdības delegācija, viesojoties Latvijā, apmeklēja arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kā arī tikās ar Valsts kancelejas un Iekšējās drošības biroja pārstāvjiem.